Hur bra håller klockor sitt värde?

När det kommer till andrahandsvärde för olika klockor så är det lite olika som gäller beroende på vilket märke man köper. De allra flesta modellerna brukar tappa omkring 40-60 procent i värde då man köper dem, men det finns också en hel del modeller som också ökar mycket i värde med tiden. Detta gäller generellt sett de dyrare modellerna, så som Rolex, Omega Seamaster samt Patek.

Rolex har ett väldigt bra andrahandsvärde, och detta är på grund av en hel del olika anledningar. Detta märke är ju ett märke som har varit väldigt populärt under en mycket lång tid. Rolex klockor är väldigt kända för sin fantastiska kvalitet, vilket gör att en klocka som man tagit hand om mycket väl kan säljas vidare till någon annan och fortfarande utlova en mycket bra kvalitet till sin nya ägare. Det är också så att de inte uppdaterar deras modellprogram jätteofta, vilket gör att man kan använda de äldre modellerna utan att de känns allt för omoderna. Att ha en gammal Rolexklocka är nästan mer fint än att ha en av de nyare modellerna. Om man då vill köpa en klocka som håller ett bra andrahandsvärde så är Rolex ett utmärkt alternativ.

kunskapsdagarna 500x30 0004 Layer 5 - Hur bra håller klockor sitt värde?

Omega Seamaster är också en klocka som håller ett mycket bra andrahandsvärde. Dessa kan man ha till allt och de fungerar i vått och torrt, samtidigt som de har en bra kvalitet under en lång tid. Det faktum att man kan ha dem till allt och att de har en så otroligt bra kvalitet bidrar till att de har ett bra andrahandsvärde om man vill sälja den senare i livet.

Patek är ett väldigt dyrt märke som ofta köps av de som är mycket välbärgade. De har en ganska låg produktion vilket gör att de blir väldigt populära, och de erbjuder också en mycket hög kvalitet.