Allmänt om klockor

Klockor, eller ur som de också kallas, är en form av accessoar som man har använt sig av sedan en lång tid tillbaka i tiden. Detta är fantastiska accessoarer, eftersom att de har två stycken huvudsakliga funktioner, vilka dels är för att kunna hålla koll på tiden och dels för att använda den som ett slags smycke då det är mycket snyggt med klockor runt handleden. Det finns både digitala och analoga klockor att ha runt handleden, men allra vanligast är det att man har en analog klocka om man har den för utseendets skull, eftersom att dessa är lite finare och mer klassiska. Exempel på de digitala klockor som finns är exempelvis de populära iWatch från Apple.

kunskapsdagarna 600x200 0003 Layer 2 - Allmänt om klockor

Även om man har använt sig av tidmätare långt före Kristus, så finns det inte någon exakt tidpunkt för när man började skapa riktiga ur. Däremot så har man hittat bevis på att urmakare fanns år 1269 då man fann ordet på ett kvitto.

Att man kan hålla koll på tiden med hjälp av en klocka har varit den absolut huvudsakliga anledningen till varför man använder dem, men nu för tiden så använder man dem mest för att de är fina, i och med att i princip alla människor har en mobil man kan hålla koll på tiden med.

Det finns mängder med olika sorters klockor som kommer från många olika kända märken. De allra flesta har nog hört talas om Rolex eller Daniel Wellington som är riktiga klockkungar och som är bland de mest populära märkena bland klockor idag. De finns i många olika utseenden och det finns en klocka för alla. Vad som är så bra med dessa klockor är att de allra oftast är av väldigt bra kvalitet och de har därför en lång livslängd. Andra kända märken på klockor är Marc Jacobs, Gant och Michael Kors.