Dags för studenten? Tänk på detta föräldrar!

Börjar det bli dags för er tonåring att ta studenten från gymnasiet? Då är det viktigt att planera vissa grejer!

Studentskivan vankas och det ska firas på bästa sätt! Då är det några punkter man bör gå igenom för att det ska bli en oförglömlig dag för er student.

Ska ni till exempel ha champagnefrukosten för klassen hemma hos er? Då kan det vara en bra idé att förbereda passande frukost, kanske lite snittar och annat gott. Ordna lite ostfrallor, yoghurt med mera också för dem som är kräsna och inte gärna äter snittar till frukost.

Även lite alkoholfritt bubbel kan vara en bra idé för de som inte dricker alkohol (blir vanligare och vanligare bland våra ungdomar!).

När frukosten är avklarad är det dags för firande i klassrummet, diplom osv och sedan UTSPRINGET!

Hela klassen springer i samlad trupp ut från skolentrén för att möta familj, släkt och vänner som hurrar hej vilt!

Studentpresent – en fin klocka!

Något man inte får glömma är studentpresenten. Oftast blir det en lite dyrare gåva som man vet att studenten kommer få användning för under många år framöver, till exempel ett smycke. En given klassiker som alltid funkar är såklart en klocka! De flesta, både tjejer och killar, uppskattar ett fint armbandsur.

Vissa att använda till vardags och vissa endast på fest. Klockan har slagit stort de senaste åren och de flesta äger en, men kanske inte en så pass fin modell som man brukar ge bort i studentpresent, vilket perfekt tillfälle då!

Annars kan också ett gåvokort till studenterna fungera utmärkt, oftast finns det en hel del produkter som en nybliven student behöver i sortimentet att välja på!

Studentplakat – ett måste på studenten!

För att er student sedan ska hitta er lilla grupp i massorna gäller det att sticka ut på något vis, det gör ni bäst med ett snyggt studentplakat!

Studentplakatet är en klassiker och ett måste, dels för utspringet, men även så att studenten kan vifta med skylten sen när de åker flak genom stan.

Plakatet pryds bäst med en pinsam bild från barndomen, klass och skolnamn och elevens eget namn såklart! Så mycket mer behövs inte 🙂

Studentmössan – köp in den i tid

Ett annat måste är såklart studentmössan, här är det viktigt att handla i tid då den ska broderas med er egna text. Detta kan oftast ta lite längre tid än studentskyltarna som oftast går på några dagar!