De populäraste klockmärkena

De som är intresserade av klockor eller mode över huvud taget, har antagligen hört talas om de mest populära märkena för klockor vilka är Daniel Wellington, Michael Kors, Gant, Fossil, Seiko, Casio, Armani samt Invicta. Dessa klockjättar är de som man oftast brukar se på människors handleder runt om i världen. Nedan följer en beskrivning av de olika märkena:

kunskapsdagarna 500x30 0001 Layer 8 - De populäraste klockmärkena

  • Daniel Wellington: Detta är ett svenskt märke som har en väldigt unik stil. Uret är stilrent medan själva bandet oftast är ett ganska tunt rem-liknande material. De är riktigt stilrena och unika.
  • Michael Kors: Detta företag säljer en lite lyxigare variant av klockor. De är jättefina men också snäppet dyrare än exempelvis Daniel Wellington. Man vill helt enkelt här att klockorna skall ha en sofistikerad och exklusiv stil.
  • Gant: Detta är ett väldigt välkänt märke när det kommer till kläder och klockor. Gant har funnits ända sedan 1924 och stilen på klockorna är väldigt eleganta, stilrena och även lite marint inspirerande. Man kan säga att de är väldigt klassiska.
  • Armani: Armani har funnits i årtionden och har länge satt trender då detta är en av Europas mest framstående designer. Emporio Armani klockor är väldigt stilrena, klassiska och av den lite grövre typen. De är ganska dyra om man jämför med andra, men man får verkligen en klocka som håller länge och som är väldigt exklusiv.
  • Fossil: Detta märke har funnits sedan år 1984 och deras design är inspirerad av modern vintage. De är idag väldigt kända för att ha ett väldigt uttrycksfullt sortiment av deras accessoarer och kläder.
  • Seiko: Seiko har funnits sedan år 1881 vilket är en oerhört lång tid. Från första början tillverkade de enbart väggur medan de idag har 120 000 anställda och tillverkar riktigt fina klockor. De brukar bland annat vara först med många tekniska lösningar för klockor, exempelvis så var de först med quartz-urverket.