Klockkungen Daniel Wellington

De som är intresserade av klockor, eller av mode överlag, har knappast missat klockorna från den svenska klockkungen Daniel Wellington. Dessa klockor ser man i princip överallt och är bland de mest populära klockorna som finns inom modevärlden. Priset för en av dessa ursnygga klockor ligger på runt 1100 kronor, vilket är ett helt okej pris för en klocka idag, då det finns många klockor som är så mycket dyrare. De kan också gå så lågt som 995 kronor och så högt som 1.995 kronor.

kunskapsdagarna 500x30 0005 Layer 4 - Klockkungen Daniel Wellington

Detta företag har verkligen haft en unik och explosionsartad tillväxt, då de under perioden 2015-2016 gick med en vinst på hela 543 miljoner kronor efter skatt, och då de några år innan detta inte ens var i närheten av så mycket pengar.

Själva designen på klockorna är väldigt unik, och det finns faktiskt en historia bakom varför de ser ut som de gör. Det var nämligen så att företagets grundare vid namn Filip Tysander var och reste runt i Australien under år 2006. Här mötte han en brittisk medresenär som hette just Daniel Wellington, och han hade ett bra öga för stil då han brukade matcha olika vintageklockor med Natoremmar. Det är så som Filip Tysander fick idén att starta klockmärket Daniel Wellington.

kunskapsdagarna 500x30 0006 Layer 3 - Klockkungen Daniel Wellington

Klockornas utseende är alltså ett väldigt stilrent ur med band som ser ut som remmar av olika slag. De är riktigt stiliga och stilrena, och vansinnigt populära bland folk där ute. Det är nog på grund av att de har en stilren blandat med en unik och innovativ design som det har gått så bra för just Daniel Wellington. Och detta också för att de har varit riktigt skickliga med sin marknadsföring, vilket alltid är nyckeln till att få ut sin produkt på marknaden på ett bra sätt. Men allra mest på grund av dess fantastiska utseende. Alla behöver ha en klocka från Daniel Wellington hemma.